Wat doet een postbezorger, politieagent in opleiding, sportfanaat of supermarktmedewerker in de zorg?

Al ruim een jaar zijn we dolblij met onze zzp-topper Adriaan. Om zijn gulle glimlach kun je niet heen. In het gesprek dat we hadden vertelde hij op zijn kenmerkende rustige manier over de route die hij in zijn leven gegaan is. Onmiskenbaar is hij de betrokken zorgverlener die een goede relatie met de client vooropstelt.

“Als je geen doorzetter bent, is je studie en je werk geen succes.”

Al pratend komt zijn passie voor de zorg aan bod. Rond zijn 18e jaar was hij met zijn ouders in Sri Lanka. Een belangrijk moment in zijn leven! Het buitengewone gevoel van dankbaarheid, om in een christelijk gezin opgegroeid te zijn, gaf hem de doorslag om te kiezen voor betekenisvol bijdragen aan het geluk van anderen. In zijn opleidingen koos hij voorheen steeds dat wat hem motivatie gaf op dat moment. Zo koos hij bijvoorbeeld voor de detailhandel en sportopleiding. Daarna ging hij aan de slag met zijn opleiding HBO maatschappelijk werk en dienstverlening. Hierna kwam hij terecht bij de Hoop ggz en begon daar met een leer werk traject. Toch heeft hij toen nog besloten om een uitstapje te maken naar de politie. Als hij een jonge gast oppakte die een scooter had gestolen, was hij nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Hij wilde de persoon kennen en begrijpen. Dat was juist de kant die hij bij De Hoop zo mooi vond. Om die reden is hij toen uiteindelijk blijven hangen bij de Hoop.

Het bewijs dat het kan: van VMBO naar MBO niveau 2, 3 en 4 en tenslotte HBO

Inmiddels is hij met hart en ziel aan het werk als Zzp’er, dit doet hij naast zijn vaste baan bij De Hoop. Het is heerlijk om juist bij andere organisaties te werken en in de keuken te kijken. Adriaan vertelt: ”In mijn werk is het belangrijk om dat je rust uitstraalt, empathisch bent en toegankelijk bent voor de ander.” Met veel plezier werkt hij volle weken in de GGZ. “Eigenlijk moeten er 48 uur in plaats van 24 uur in een dag zitten.”

Met zijn kenmerkende pretogen verteld Adriaan over een voorval in een jeugdkliniek. “Hilarisch was ooit tijdens zijn werk dat hij een groep moest begeleiden en ze net aan tafel zaten om te eten. Loopt er ineens een jongen over de tafel naast je bord! Het eerste wat je denkt is: “Wat is dit nou!?” Dan moet je ook consequent zijn en er later om kunnen lachen, anders houd je het niet vol in dit vak.”

Zelf interesse om aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje bij onze vacatures of solliciteer direct: solliciteer. Of  neem gerust contact met ons op, wij helpen graag!