Hoi Lezer, 

In de zorg wordt er hard gewerkt om de beste zorg te leveren, misschien herken jij dit wel. Als je zelf hard aan het werk bent is het mooi om te merken en te horen dat de cliënten ook voor jou willen zorgen! In onderstaande verhaaltjes lees je mooie momenten waarin de cliënt even voor de zuster of broeder zorgde. Heb jij dit ook al weleens meegemaakt? Wie weet brengen deze verhaaltjes ook mooie herinneringen bij jou boven! 

 

Veel leesplezier! 

Zorg vanuit de cliënt

Pensioen
Een paar weken geleden kwam ik bij een meneer en daar had ik een heel gezellig praatje mee. Opeens vroeg hij aan mij: ‘Jij bent toch een uitzendkracht?’ ‘Ja dit ben ik inderdaad’ was mijn antwoord. ‘Nou’ zei meneer ‘heb je dan wel een pensioen? Want dat is wel heel belangrijk hoor!’  

Vakantie
Mijn eerste dienst weer na de vakantie en dan de vraag krijgen ‘hoe was je vakantie?’ dat is zo leuk! Zo hadden we gelijk een leuk gesprek over vakantiebestemmingen en het weer op deze plekken.  

Mooi weer
Het was schitterend weer en ik werkte die ochtend in de thuiszorg. Ik kwam binnen bij een mevrouw van in de 90 jaar die heel vrolijk was! Mevrouw zei tegen mij ‘Het is zo’n mooie dag, ik ga straks wandelen en daar heb ik zo’n zin in hé!’ Mevrouw vertelde vol enthousiasme over de wandeling die ze zou gaan maken en zei tegen mij dat ik niet moest vergeten van het mooie weer te genieten!