Hoi Lezer,

Weet jij wat afasie is? Deze week hebben we daar een verhaal over. Soms ontstaan er kostbare momenten in moeilijke situaties. Misschien is dit verhaal voor jou wel een aanmoediging!

Veel leesplezier!

Afasie

Pinksteren
Zo kwam ik eens bij een mevrouw in de thuiszorg, zij had afasie omdat ze een herseninfarct had doorgemaakt. Voor de mensen die het niet weten: afasie is een taalstoornis die ontstaat na een hersenbeschadiging, je kan dan bijv. moeite hebben met het vinden van de juiste woorden. Rond Pinksteren kwam ik bij deze mevrouw langs, bij aankomst zag ik dat haar dochter er ook was. Ik vroeg mij wel een beetje af waarom ik dan had moeten komen. Mevrouw was samen met haar dochter aan het nadenken over liederen die je rond Pinksteren zou kunnen zingen. Dochter zei dat ze eigenlijk niet op liederen kon komen die passen bij Pinksteren en mevrouw wist het eigenlijk ook niet. Dochter wist wel dat mevrouw een lievelingsliedje had, ‘Jezus zegt dat Hij ieder kaarsje ziet’, deze hebben we samen gezongen. Ik baalde er wel een beetje van dat ik zelf niet op een lied kon komen wat herkenbaar zou zijn voor mevrouw. Toen opeens schoot mij het lied in gedachten ‘Jezus leven van mijn leven’. Dit lied herkende mevrouw en hebben we ook samen gezongen. Zo bijzonder dat je binnenkomt en denkt ‘waarom ben ik hier?’ en dat je weggaat met een gevoel dat je echt iets bij hebt kunnen dragen.  

Koeien
Ik was onderweg naar mijn dienst binnen een organisatie midden in de polder. En dan kan het weleens gebeuren dat er zomaar koeien op de weg staan! Ik heb hier toen een foto van gemaakt en naar mijn collega’s op kantoor gestuurd. Dit maak je ook niet elke dag mee!