Werken in de kinderopvang

Marlies is via onze flexpool in de kinderopvang gaan werken. Als we het hebben over multi inzetbaar dan is dat Marlies op haar lijf geschreven. Ze werkte voorheen als Verzorgende IG in de ouderenzorg en als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Nu heeft ze de keuze gemaakt om via de flexpool van Operando de overstap te maken naar de kinderopvang. 

Werken met kinderen in de gehandicaptenzorg vond ik erg leuk, daarom leek het me leuk om ook eens op een ‘GEWOON’ kinderdagverblijf te werken en dit bevalt me heel goed. Daarnaast vind ik het leuk om samen met collega’s te werken aan de ontwikkeling van de kinderen”.

Operando heeft daarom Marlies de mogelijkheid geboden om een aanvullende opleiding te volgen om als begeleider specifieke doelgroepen in de kinderopvang te werken.

We vroegen Marlies wat het leukste is aan werken in de kinderopvang. “Werken in de kinderopvang is leuk omdat geen een dag hetzelfde is. Je maakt soms de gekste dingen mee omdat kinderen zoveel fantasie hebben en zoveel proberen. En het is super leuk om een kind te zien ontwikkelen, dit kan snel zijn of na een langere tijd”.

Tijdens het werken in de kinderopvang maak je veel mee. Ieder kind is uniek en met ieder kind zul je leuke momenten en minder leuke momenten beleven. Het grappigste wat Marlies heeft meegemaakt was tijdens haar werk op de BSO. “De kinderen hadden een tent gebouwd, maar lagen er met zoveel kinderen in dat ze verder niets meer konden doen“.

Als pedagogisch medewerker draag je bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Dagelijks ben je bezig met de ontwikkeling, begeleiding en verzorging van kinderen. Marlies vind dit dan ook het mooiste aan haar werk. “Het stukje ontwikkeling en ontspanning wat je de kinderen biedt en wat je ook daadwerkelijk ziet gebeuren“.

Werken in de kinderopvang is heel afwisselend. Je weet nooit van tevoren hoe de dag eruitziet of wat je mee gaat maken. Elke dag ziet er anders uit. Natuurlijk maak je van tevoren een planning, maar dat kan altijd weer anders lopen. Marlies werkt in de ochtend vaak op een baby-of peutergroep en in de middag werkt ze op de BSO.

Marlies raadt iedereen aan om in de kinderopvang te werken. “Het geeft echt voldoening als je een stukje ontwikkeling bij een kind ziet groeien waar jij aan hebt meegewerkt. Of dat je een kind ontspannen ziet spelen, waarbij jij de juiste situatie hebt gecreëerd om het kind tot spelen te laten komen“.

Ben jij net zo enthousiast? Er zijn binnen de kinderopvang veel vacatures, dus ook voor jou zit er vast een passende baan tussen!