Meet the team #5: Vera Meet the team #5: Vera

v.l.n.r.:
Jarno, Annelies, Christa, Lenneke
Vera, Talitha

Met de blog van Lenneke zijn we inmiddels over de helft van al deze leuke stukjes, en onze collega’s. Deze week ben ik zelf (Vera) aan de beurt. Omdat ik het raar vind om een stukje over mezelf te schrijven heb ik mijn collega Talitha gevraagd het voor me te doen. Natuurlijk heb ik hem wel zelf nog aangepast hier en daar, want zo ben ik dan ook wel weer.

‘Neem eens de tijd om je smartphone uit te zetten en te genieten van de mooie mensen en dingen om je heen’

Sinds februari dit jaar is Vera in dienst bij Operando als Recruiter en Marketing/pr-medewerker. Die combinatie vindt ze onwijs leuk, aan de ene kant het contact met (toekomstige) collega’s en aan de andere kant de creativiteit van marketing en pr. Jullie kunnen Vera kennen van beurzen, sollicitatiegesprekken en haar creativiteit op de website en social media. Of als je een advertentie van Operando tegenkomt, in een tijdschrift of online, want die maakt zij ook.

Vera is 26 jaar en al bijna twee jaar happily married met haar lieve man Joost (dit is een gokje, Vera vergeet namelijk altijd haar trouwdatum). Samen wonen ze in het mooie Alblasserdam. Naast de glimlach die op haar gezicht verschijnt als ze over haar liefde praat, wordt ze ook gelukkig van fotograferen. Het liefst ongedwongen portretten en coupleshoots. Het gevoel van vrijheid is haar inspiratie, beperkingen vormen Vera haar anti-creativiteit. Ook loopt ze over van leuke foto-ideeën als ze kijkt naar mode en de natuur. Vera’s droom is om ooit haar huis in te ruilen voor een camper en de wereld rond te trekken met haar man en haar camera.

Ze vindt het belangrijk om te genieten van alle mooie, kleine dingen die het leven te bieden heeft. Zet allemaal eens je smartphone uit en geniet van de mooie mensen en dingen om je heen. Er zijn dan ook genoeg dingen waar Vera van geniet. De kleur geel, bijvoorbeeld. Of een vrolijk gekleurde bos bloemen, een goed stuk vlees van de barbecue, haar familie, lekker weer, reizen en dieren. Wisten jullie al dat Vera een echt paardenmeisje is? Of was. Na haar vmbo-diploma startte ze de opleiding Paardenhouderij. Echter toen ze op stage ging merkte ze dat ze haar jodphurs liever inruilde voor een paar hoge hakken. Een leven waarin zij hele dagen op die niet-zo-elegante schoenen liep, zag ze dan ook niet voor zich. Ze stopte na het eerste jaar met die opleiding en na het nodige speurwerk viel haar oog op de opleiding Marketing en Communicatie. Deze opleiding paste haar beter. Na het halen van haar diploma’s heeft ze werkervaring opgedaan als E-commerce coördinator en Contentmarketeer. Nu mag ze haar kwaliteiten inzetten voor Operando. En met de komst van Vera, kwam ook pizzadag. Iedere vrijdag wordt er niet op de calorieën gelet en genieten we van een overheerlijke pizza. Zoals jullie kunnen lezen zit onze collega vol goede ideeën. Het leukste aan haar werk vindt ze allereerst haar leuke collega’s en het groeiproces waar ze middenin zit. Maar ook het leuke contact met alle medewerkers, vanaf de eerste kennismaking, tot indiensttreding en het volgen van de verdere evaluatie en ontwikkelingen van deze collega’s.

Vera werkt 4 dagen bij Operando en op een vrije dag gaat ze er het liefst op uit om te fotograferen. Maar ook hoog op haar favorieten lijstje staan pyjama-dag, lekker de hele dag haar favoriete serie bingewatchen, en winkelen. Een leuk weetje over Vera is dat zij een keer in één dag een volledig maandsalaris heeft uitgegeven aan nieuwe kleding. Ze omschrijft dit als de beste dag van haar leven. Na haar trouwdag natuurlijk, knipoog. Ik vraag me af of ze van deze dag wel een datum heeft onthouden?

‘Mijn collega Vera is een vrolijke, gemotiveerde en hardwerkende collega. We werken veel samen en ze stelt regelmatig de vraag: kan ik nog iets voor je doen? Ook al heeft ze zelf ook genoeg werk. Vera haalt nieuwe collega’s binnen en ik probeer diensten voor ze te vinden. Als ik langdurige aanvragen van opdrachtgevers binnenkrijg dan bespreek ik die ook met haar en gaan we samen opzoek naar invulling voor deze aanvraag. Vera gaat ervoor om opdrachtgevers en collega’s blij te maken, daar is ze goed in. Net als het voeren van gesprekken. Vera ziet altijd mogelijkheden en houdt het hoofd koel. Waar ze meer moeite mee heeft is het opgeruimd houden van haar bureau, een extra bak voor haar spullen helpt nog niet echt. Als Vera een dier was, dan was ze een olifant, die vergeet nooit iets. Ze is intelligent en sociaal, we kunnen altijd op haar rekenen. Olifanten zijn in staat om te leren, te zorgen voor anderen en hebben gevoel voor humor. Ze ruiken water op 5 km afstand en gaan daarnaar opzoek. Zo is het ook met jou, Vera, je ziet overal mogelijkheden en bent een echte doorzetter. Het is belangrijk dat er een sterke band is met je collega’s, dit zorgt ervoor dat je je thuis voelt op het werk en er met plezier naartoe gaat. Hier wil ik je voor bedanken. – En voor het superleuke idee om deze blogs te schrijven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *