Meet the team #1: Annelies Meet the team #1: Annelies

v.l.n.r.:
Jarno, Annelies, Christa, Lenneke
Vera, Talitha

De afgelopen maanden zijn er veel wisselingen in het kantoorpersoneel geweest en we kunnen ons voorstellen dat veel van jullie niet goed meer weten wie er nog is of wie welke functie heeft. Daarnaast zijn we nu echt klaar met alle wisselingen en is het nieuwe Operando kantoor-team here to stay! Daarnaast zijn er ook weer een heel aantal nieuwe medewerkers, die misschien nog niet weten hoe het Operando kantoor-team eruit ziet. Of misschien wil je gewoon meer te weten komen over de persoon die je wel eens aan de telefoon hebt. In deze blogs schrijven we je helemaal bij!

De komende 6 weken verschijnt er daarom iedere week een nieuwe blog, waarin 1 van de kantoor medewerkers uitgebreid aan je wordt voorgesteld. En natuurlijk trappen we de serie af met Annelies.

Genieten van elke dag

Waarschijnlijk kent iedereen haar wel, maar Annelies is de oprichter en nog altijd eigenaresse van Operando. Ze is goed in het bedenken van oplossingen, doel- en planmatig gericht werken, motiveren en coachen van mensen en dienstbaar zijn. Deze kwaliteiten kan Annelies goed inzetten in haar werk. Daarnaast is ze gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is een vrolijk, optimistisch persoon met gevoel voor humor en wordt blij van de kleine dingen die elke nieuwe dag biedt. Onderonsjes met haar kinderen, gezelligheid op kantoor en lekker eten toveren elke keer weer een glimlach op haar gezicht. Als we het over lekker eten hebben, Annelies mag je ‘s nachts wakker maken voor drop!! Daarnaast lust ze graag een biefstuk met champignons, door manlief gemaakt, met een heerlijke salade erbij. Maar ook een boterham met pindakaas vindt ze superlekker. En wat denk je van al dat heerlijke fruit, aardbeien, kersen, druiven… Loopt het water jou al in de mond? Annelies in elk geval wel! Zeker als ik het lijstje af maak met een glaasje tokkelroom met ‘heeeel veeeel slagroom’.

“Het heden is nooit ons einddoel; het verleden en het heden zijn onze middelen; alleen de toekomst is ons doel. Aldus leven wij nooit, maar hopen te leven; en doordat wij ons altijd voorbereiden om gelukkig te worden, is het onvermijdelijk dat wij het nooit zijn.”
-Blaise Pascal

De quote van Blaise Pascal hierboven is een inspiratiebron voor Annelies. Voor haar betekent dit: genieten van elke dag die God ons geeft en gelukkig zijn door al Zijn zegeningen. Geloof, hoop en liefde zijn dan ook belangrijk voor haar, waarvan de liefde het meest. Elkaar iedere dag dienen, draait het daar niet allemaal om? Volgens Annelies wel. Dat was ook haar motivatie om Operando op te richten. Het leukste aan haar werk vindt ze dat we met elkaar een steentje bijdragen aan de kwetsbaren in deze maatschappij. Alles wat we met Operando doen draagt daaraan bij en dat geeft haar elke dag weer nieuwe energie. De contacten die zij heeft met veel mensen in verschillende situaties vindt ze een heel leuk aspect van haar baan.

Een vrije dag begint Annelies door eerst lekker uit te slapen. Daarna gaat ze de tuin in, in het zonnetje met in haar ene hand een goed boek en in de andere een glas wijn (oké, dan is het inmiddels wel middag geweest hoor). De rest van de dag gaat ze erop uit met haar man en kinderen.

Als ik vraag naar Annelies haar bucketlist, vertelt ze meteen dat een reis naar Afrika samen met haar gezin hoog op het verlanglijstje staat. Deze reis hoopt ze deze zomer nog van haar lijstje af te strepen!

Wat wisten we nog niet van Annelies? Ze kan ongelofelijk gek doen, maar houdt zich vaak in. Wij kunnen niet wachten tot het personeelsuitje, om deze kant van haar te ontdekken.

‘Annelies heeft een groot hart en passie voor haar werk. Ze wil heel graag dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en bemoedigt dit niet alleen, maar zal je ook altijd helpen om dit mogelijk te maken. Je kan altijd bij haar terecht als je ergens tegenaan loopt, maar ook om te sparren over grote of kleine ideeën.

In de korte tijd dat ik haar ken, zie ik dat zij de rust bewaart en oprecht naar je luistert. Daarnaast kan Annelies goed samenwerken. We zijn 1 team en doen alles samen. Dit zorgt ervoor dat de sfeer altijd goed is en dat het fijn is om met elkaar te werken. Er heerst een sfeer van openheid en betrouwbaarheid. Ik ben dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat Annelies in mij heeft, door mij toe te voegen aan dit fijne team.

Als ze een dier zou zijn, dan was Annelies een kangoeroe: met grote sprongen voorwaarts, als je ziet waar zij Operando in 5 jaar tijd naar toe heeft geleid. Een rondje op Google leerde mij verder dat kangoeroes staan voor balans, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en wilskracht. Dit zijn allemaal eigenschappen die me aan Annelies doen denken.

Annelies, blijf dicht bij jezelf, volg je hart en doe wat goed voelt. Ik vind het mooi hoe jouw visie door heel Operando heen schijnt en daar mag je echt trots op zijn. En blijf veel lachen, je hebt een prachtige lach!’

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *